Jonavos „Neries“ pagrindinė mokykla

Mokinių kūrybinių - projektinių darbų konferencija, skirta A.de Sent Egziuperi „Mažojo princo“ 80 – mečiui"

  • Paskelbta: 2024-07-04
  • Kategorija: Renginiai

Visus šiuos mokslo metus mus lydėjo A.de Sent Egziuperi knyga „Mažasis princas“. Mokiniai, padedami ir konsultuojami mokytojų, atliko gausybę įvairių kūrybinių bei tiriamųjų darbų, kurių metu mokėsi planuoti veiklą, rinkosi metodus ir priemones, bendradarbiaudami padėjo vieni kitiems siekti tikslų.

Birželio 4-5 d. vykusi konferencija prasidėjo mokinių dailės darbų parodos „Mažasis princas“ atidarymu, o mokinių paruošti projektai buvo pristatomi trijose grupėse: humanitarinių mokslų, tiksliųjų ir gamtos mokslų bei pradinių klasių.

Humanitarinių mokslų grupėje pristatyti lietuvių, anglų, rusų, vokiečių kalbų, istorijos ir etikos darbai. Mokiniai ne tik susipažino su A.de Sent Egziuperi gyvenimu, asmenybe, veikla, bet ir kvietė į kelionę po Prancūziją, pristatė nupieštus „Mažojo princo“ komiksus ir knygų skirtukus. Įsimintiniausiomis kūrinio citatomis pasipuošė pagamintas „rožynas“, o kūrinio veikėjai prabilo įvairiomis kalbomis. Taip pat pristatyta klausimų- atsakymų dėlionė ir net stalo žaidimas „Mažasis princas“. Labiausiai visus nustebino ir nudžiugino 6c klasės mokinės parašytas šios įsimintinos istorijos tęsinys „Mažasis princas sugrįžo...“.

Tiksliųjų ir gamtos mokslų grupėje 6 -8 kl. mokiniai pristatė darbus: „Skaičių istorijos“, „Mažosios planetos –asteroidai“, piešiniai ant akmenų „Saulės sistemos planetos“ , „Rožių slėniai“, „Sacharos dykumoje“ ir kt.

Galiausiai į STEAM kelionę su mažuoju princu susirinko gausus būrys pradinukų. Jų pranešimai „Mažojo princo planeta Saulės sistemoje“, „Mažojo princo draugai- vandens tyrinėtojai“, „Gyvybė žemėje“, „Ugnikalnių paslaptys“ nė kiek nenusileido vyresniųjų mokinių darbams. Buvo ištirta ir sumodeliuota Saulės sistema, atskleistos vandens savybės, stebima kaip iš kiaušinių išsirita ir auga viščiukai, o lava veržiasi iš pačių pasigamintos popieriaus masės sukonstruotų ugnikalnių. Konferenciją papuošė vaikų sukurtas draugystės šokis, mokinių išaugintų gėlių paroda bei būrelio „Esu ypatingas...“ narių suvaidintas epizodas apie prijaukintą rožę.

Džiaugiamės visais atliktais darbais ir tikime, kad „Mažojo princo“ išmintis palietė kiekvieną širdį.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas